Punahuulin

Miten kuvittelen tämän tulipunaisen ’Scarlet O’Hara’ -pionin ihmishahmon? Liehuvassa kesäleningissä, korot kopisten ja huulet punattuina hän keikistelee auringossa. Nostaa välillä aurinkolasit silmiltään ja lähettää kameralle lentosuukon.

Scarlett O’Hara oli päähahmo Tuulen viemää -kirjassa sekä sen pohjalta luodussa elokuvassa. Tämä kasvimaailman Scarlet on upeasti avautuva, yksinkertainen hybridipioni, joka kukkii meillä pioneista ensimmäisenä. Sen hurja puna haalistuu päivien kuluessa, ja maahan putoilevat terälehdet ovat jo haalistuneen fuksioita.

Tämä tulipunainen pioni kasvaa noin 60-80 senttiseksi ja kukkii kesäkuun puolella näin kolmosvyöhykkeellä. Paeonia officinalis x albiflora -risteytys on syntyjään 1950-luvun Yhdysvalloista ja se sopiikin juuri tuohon rock-hameiden aikakauteen.

Jotakin viettelevää tässä värityksessä on. Sen ovat huomanneet lisäkseni kaikki erikoiset pörisevät ja heteissä räpeltävät hyönteiset mehiläisistä kukkakärpäsiin ja ties mihin tunnistamattomiin menijöihin. Monipuolinen pioni siis sekä näyttävyytensä että luonnon monimuotoisuuden kannalta myös.

Jätä kommentti

Scroll to top