Pala englantilaista puistoa, here you are!

Kesäterveiset avoimista puutarhoista ja Huovilan maisemapuistosta Kärkölästä. Tämä harvinaislaatuinen englantilaistyylinen puisto on restauroitu 1900-luvun tyyliin ja siinä vuorottelevat metsäisemmät alueet, polut sekä peräkkäiset lammet. Erikoinen rauniokartano ja sen sisällä kasvavat ruusut sekä saniaiset ovat täysin omanlaisiaan Suomessa.

Lammen rannan rehevää kasvillisuutta.

Heinäkuussa kasvu on rehevää, mutta olisin mieluusti ollut paikalla jo aiemmin, kun lammen rannan kurjenmiekat kukkivat. Näin helteillä ihanin tunnelma oli varjoisassa kivirauniossa ruusuja nuuskien sekä mäntyisen rinteen pehmeillä poluilla tallaten.

Kävijöille suosittelen piknikin panemista pystyyn tai vaikkapa mukavaa kirjaa ja muutama tunti aikaa myös loikoilla. Alueella on myös oikein mukava kahvila, jos kahvihammasta kolottaa.

4 Comments

 1. Kivasti kirjoitat meidän kuntalaisten ja kesävieraiden yhteisestä virkistyskeitaasta ☀️

  Tervetuloa pian uudestaan!

  http://www.huovilanpuisto.fi

  Vastaa
  1. Piia / Jokilaaksossa-blogi
   12.7.2019

   Kiitos Jouni ja mukavaa, kun löysit tänne blogiin. Viihdyimme hyvin Huovilassa ja voisimme piipahtaa pian taas uudelleen!

   Vastaa
 2. Anni / Inkalilja Love
  9.7.2019

  Aivan upeat kuvat! Varmasti hieno puisto ja erityisesti rauniokartano ruusuineen kuulostaa todella houkuttelevalta.

  Vastaa
  1. Piia / Jokilaaksossa-blogi
   12.7.2019

   Kiitos Anni! Puisto oli oikein mukava kohde avoimien puutarhojen täytteeksi. Vastaavanlaista rauniota en ole koskaan nähnyt, ruusut todellakin sopivat sinne ja sen villiin tunnelmaan.

   Vastaa

Jätä kommentti

Scroll to top